Themasessie 'Transfer pricing: verrekenprijzen over de grenzen heen'

Donderdag 28 mei 2015

De transfer pricing problematiek heeft betrekking op alle verrichtingen tussen de vestigingen van dezelfde groep in verschillende landen en is in een groot aantal landen onderhevig aan specifieke wetgeving.
Voor ondernemingen met grensoverschrijdende stromen van producten en diensten, materiŽle of immateriŽle activa en kapitaal- en financiŽle verrichtingen, is transfer pricing (interne verrekenprijzen) een zeer actueel thema, niet enkel voor multinationals, ook voor KMOís. Door de toenemende internationalisering krijgen belastingadministraties immers steeds meer aandacht voor de toepassing van correcte onderlinge verrekenprijzen binnen KMOís en zullen het aantal gerichte controles wereldwijd gaan toenemen.

In BelgiŽ werden, net als in de meeste andere Europese landen, onder invloed van de OESO richtlijnen terzake vereenvoudigde transfer pricing regels ingevoerd voor KMOís. Desondanks zijn weinig Belgische bedrijven hierop op gepaste wijze voorbereid.  Nochtans helpt een tijdige en voldoend onderbouwde documentatie van de internationale facturatiestromen een correct beeld te geven van de realiteit, waardoor mogelijke winstcorrecties en boetes in de toekomst vermeden worden.  Door het aanleggen van documentatie wordt de bewijslast trouwens ook doorgeschoven naar de fiscus.
Dat proces hoeft niet altijd veel tijd en geld te kosten en kan zelfs leiden tot meer efficiŽntie of het ontdekken van optimalisatiemogelijkheden in het operationeel model van een onderneming.

Binnen deze themasessie buigt Marc Sonck, Tax Partner van Baker Tilly Belgium, zich over volgende onderwerpen:

  • Recente ontwikkelingen inzake transfer pricing internationaal en binnen de OESO
  • Belgische wetgeving inzake verrekenprijzen
  • Documentatie van uw transfer pricing stromen: praktisch

Praktische aspecten

Datum: donderdag 28 mei 2015 (14u30-17u30)
Locatie: Park-Inn Hotel, Martelarenlaan 36, 3010 Kessel-Lo - Suggestie parking "Parking Station" (Martelarenlaan)

Programma

14u00: Ontvangst van de deelnemers
14u30: Verwelkoming door Leuven.Inc
14u40: Nieuwe tendensen inzake transfer pricing
Marc Sonck, Tax Partner, Baker Tilly Belgium
16u00: Korte pauze
16u30: Bedrijfscase: Transfer Pricing proces bij Cartagenia
Herman Verrelst, CEO Cartagenia
17u00: Vraag en antwoord en discussiemoment
17u30: Afsluiting met een hapje en drankje

Deelname

- 120 euro (excl. BTW): leden Leuven.Inc
- 180 euro (excl. BTW): alle anderen

logo-kmo-portefeuille

Deelname aan onze activiteiten aan -50% korting via KMO-portefeuille. Pijler OPLEIDING: Leuven.Inc Erkenningsnr. DV.O106761 - Geef 3 opleidingsuren in.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Inschrijvingen

Inschrijven kan tot uiterlijk 21 mei 2015, bij voorkeur via het online inschrijvingsformulier of via e-mail aan admin@leuveninc.com (met vermelding van uw contact- en facturatiegegevens).

Opgelet! Het deelnemersaantal wordt beperkt.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving. Betalen na ontvangst van factuur. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen door een collega*. Annulatie is echter niet mogelijk.


Vriendelijke groeten,

Tine Geerens
Leuven.Inc

* Indien u bedrijfslid bent van Leuven.Inc kan u zich probleemloos laten vervangen. Als individueel lid kan u zich enkel kosteloos laten vervangen door een ander Leuven.Inc-lid van uw bedrijf. Indien u zich als individueel lid laat vervangen door een collega (geen Leuven.Inc-lid) zal een extra kost worden aangerekend.  


Leuven.Inc | Kapeldreef 60 | B-3001 Leuven | Belgium
Tel: +32 16 40 11 90 | Fax: +32 16 40 81 47 | info@leuveninc.com | http://www.leuveninc.com


Copyright 2015
Voorwaarden